Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Axfood återkallar Garant pastasås Primavera

Axfood återkallar en specifik batch Garant pastasås Primavera där innehållet har förväxlats med pastasåsen Panchetta som innehåller fläskkött och allergenen senapsfrö. 

Endast Garant Primavera pastasås 480 g med slutsiffrorna 413 i den så kallade lot-koden berörs. Lot-kod är en kod som spårar innehåll och den är tryckt på lockets sida.

De felaktiga burkarna plockas bort från butiken och stoppas i kassan, totalt rör det sig om 100 burkar med felaktigt innehåll.

Kunder som köpt produkten med den felaktiga batchen kan lämna tillbaka den till butiken och få pengarna tillbaka.

Pastasåsen har sålts i Willys-, Hemköp-, Prisextra- och Tempobutikerna.

Inga sjukdomsfall har rapporterats.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Elin Jarl, Axfoods pressjour, tel 0702-89 89 83.

Axfood AB bedriver handel med dagligvaror inom detalj- och partihandeln i Sverige. Detaljhandeln drivs genom de egenägda kedjorna Willys, Hemköp och PrisXtra. Antalet butiker uppgår till 254. Därutöver samverkar Axfood med ett stort antal handlarägda butiker knutna till Axfood genom avtal, bland annat inom Hemköpskedjan och Willys men också under varumärken som Handlar’n och Tempo. Totalt samverkar Axfood med cirka 820 handlarägda butiker. Partihandeln drivs genom Dagab och Axfood Närlivs. Axfood är noterat på Nasdaq OMX Stockholm ABs Large Cap-lista. Huvudägare är Axel Johnson AB med 50,1 procent av aktierna. 

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Magnus Törnblom

Magnus Törnblom

Presskontakt Presschef 0702898983
Emma Töpel Hanson

Emma Töpel Hanson

Presskontakt Chef Marknadskommunikation EMV Dagab Inköp & Logistik, en del av Axfood

Axfood AB

Axfood ska vara ledande inom bra och hållbar mat. I vår bolagsfamilj ingår butikskedjorna Willys och Hemköp, liksom Tempo och Handlar ́n. Grossistförsäljning sker genom Axfood Snabbgross och vårt supportbolag Dagab ansvarar för koncernens produktutveckling, inköp och logistik. I Axfoodfamiljen ingår även Mat.se, Middagsfrid och Urban Deli samt delägda Apohem och Eurocash. Tillsammans har koncernen drygt 10 000 medarbetare och en omsättning på mer än 50 miljarder kronor. Axfoods aktie är sedan år 1997 noterad på Nasdaq Stockholm och huvudägare är Axel Johnson AB. Läs mer på www.axfood.se.

Axfood AB
Norra Stationsgatan 80C
107 69 Stockholm
Sverige