Gå direkt till innehåll
Axfood har Sveriges bästa CFO

Pressmeddelande -

Axfood har Sveriges bästa CFO

Axfoods ekonomi- och finansdirektör Karin Hygrell-Jonsson utsågs under tisdagskvällen till Årets CFO (chief financial officer) 2013 av Affärsvärlden. 

Motivering:

"Årets CFO 2013 har genom fokus på effektivisering av företagets ekonomi- och finansprocesser samt starkt inarbetad värdebaserad kultur och riskhantering, medverkat till företagets goda utveckling. Som konsekvens har företaget, som verkar i en bransch med hård konkurrens, över tiden levererat ett starkt och jämnt resultat. Dessutom har företaget och Årets CFO utmärkt sig genom att kontinuerligt placera sig i toppen i varje års analys."

Karin Hygrell-Jonsson har varit ekonomi- och finansdirektör sedan 2007.

Utmärkelsen Årets CFO bygger på en undersökning som Accenture genomför för att identifiera framgångsfaktorer hos företags ekonomi- och finansfunktioner. Priset delas ut av Accenture, Affärsvärlden och Oracle.

För ytterligare information, kontakta:
Karin Hygrell-Jonsson, ekonomi- och finansdirektör Axfood, 070-662 69 70

Axfood AB bedriver handel med dagligvaror inom detalj- och partihandeln i Sverige. Detaljhandeln drivs genom de egenägda kedjorna Willys, Hemköp och PrisXtra. Antalet butiker uppgår till 254. Därutöver samverkar Axfood med ett stort antal handlarägda butiker knutna till Axfood genom avtal, bland annat inom Hemköpskedjan och Willys men också under varumärken som Handlar’n och Tempo. Totalt samverkar Axfood med cirka 820 handlarägda butiker. Partihandeln drivs genom Dagab och Axfood Närlivs. Axfood är noterat på Nasdaq OMX Stockholm ABs Large Cap-lista. Huvudägare är Axel Johnson AB med 50,1 procent av aktierna.

Kontakt:

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Magnus Törnblom

Magnus Törnblom

Presskontakt Presschef 0702898983
Emma Töpel Hanson

Emma Töpel Hanson

Presskontakt Chef Marknadskommunikation EMV Dagab Inköp & Logistik, en del av Axfood

Axfood AB

Axfood ska vara ledande inom bra och hållbar mat. I vår bolagsfamilj ingår butikskedjorna Willys och Hemköp, liksom Tempo och Handlar ́n. Grossistförsäljning sker genom Axfood Snabbgross och vårt supportbolag Dagab ansvarar för koncernens produktutveckling, inköp och logistik. I Axfoodfamiljen ingår även Mat.se, Middagsfrid och Urban Deli samt delägda Apohem och Eurocash. Tillsammans har koncernen drygt 10 000 medarbetare och en omsättning på mer än 50 miljarder kronor. Axfoods aktie är sedan år 1997 noterad på Nasdaq Stockholm och huvudägare är Axel Johnson AB. Läs mer på www.axfood.se.

Axfood AB
Norra Stationsgatan 80C
107 69 Stockholm
Sverige