Pressmeddelande -

Långfilmsaktuella Bamse avslöjar nyheter på bokmässan

I januari kommer den första långfilmen om Bamse, Bamse och tjuvstaden. Men redan söndagen den 29 september kan du träffa teamet bakom filmen på bokmässan i Göteborg. Producenten Jon Nohrstedt och Bamse-ättlingen Ola Andréasson håller seminarium på ämnet "Bamse - från film till serietidning till film". Då offentliggörs även vilka röster som kommer att ge nytt liv åt Bamse, Skalman och Lille Skutt. I de tidigare tv-produktionerna om Bamse har Olof Thunberg gjort samtliga röster, men nu är det dags för varje figur att få sin unika röst.

 

Produktionsbolaget Tre Vänner producerar den första långfilmen om den folkkära björnen Bamse. I Bamse och tjuvstaden får vi följa Bamse, Skalman och Lille Skutt på ett nytt spännande äventyr genom Trollskogen och in i Tjuvarnas stad för att rädda Farmor från den elake Reinard räv. Bamse och tjuvstaden har biopremiär i januari 2014. Filmen samproduceras med Nordisk Film, SVT, Film i Väst, Sluggerfilm och Bamse Förlaget, med stöd från Svenska Filminstitutet och Nordisk Film & TV Fond. Filmen kommer att distribueras av Nordisk Film. Läs mer om filmen här.

 

Bokmässan 2013 är Nordens största kulturevenemang och äger rum i Göteborg 26-29 september. Läs mer om bokmässan här.

 

Egmont Kids Media Nordic AB ger ut tidningen BAMSE som når över 100 000 barn var tredje vecka.

 

För mer information, kontakta:

Nordisk Film

Annmari Bergmark

annmari.bergmark@nordiskfilm.com

0708-792285

 

Relaterade länkar

Ämnen

  • Litteratur

Kategorier

  • tecknade serier
  • ola andréasson
  • rune andréasson
  • långfilm
  • bamse och tjuvstaden
  • bamse

Egmont Kids Media Nordic AB, med verksamhet i Malmö, är marknadsledande inom barn- och ungdomsmedia samt spel och pussel. Egmont Kids Media i Sverige omsätter 470 miljoner SEK (2012) och har 105 anställda. Verksamheten ingår i den internationella Egmontkoncernen, en av Skandinaviens ledande mediekoncerner med 6 400 medarbetare och som ger ut medier i över 30 länder. Egmonts totala omsättning uppgick 2012 till 1,6 miljarder EUR.  
Läs mer på www.egmontkm.se och www.egmont.com