Pressmeddelande -

The Norseman - Ny svensk superhjälte i tidningen Fantomen

En ny svensk superhjälte ser dagens ljus i serietidningen Fantomen – The Norseman Henrik Jonsson, som annars tecknar Batman-serier för amerikanska marknaden, blir följetong i fyra nummer. 


Om The Norseman

Rickard Nord är en ung kille som växer upp på sina morföräldrars bondgård på landsbyggden. 
Men det finns saker i det förflutna han inte känner till. Han är barnbarn till asaguden Balder och har övermänskliga krafter. Rickard axlar rollen som superhjälten The Norseman!



Serien leker med våra nordiska myter och placerar dem i modern tid vilket skapar en extra krydda till superhjälte-genren. 

I Fantomen får vi nu under hösten följa med i berättelsen om The Norseman som biserie uppdelad i fyra delar (FA nr 20, 21, dubbelnummer 22-23 och nr 24/2013)


Om Henrik Jonsson


Henrik är verksam som illustratör och serieskapare. Han föddes i Vänersborg 1986 och bor numera i Göteborg.  Henrik är utbildad i bildberättande och kommersiellt tecknande på prestigefulla The Kubert School, där han efter tre års studier tog examen 2012.Sedan dess har han gjort lite av en raketkarriär i USA med uppdrag för det stora serieförlaget DC Comics där han tecknat för bland annat Detective Comics och Suicide Squad.   


 ”Henrik Jonsson är en unik svensk begåvning när det gäller att teckna i superhjälte-genren. Han håller helt enkelt hög internationell klass”
Mikael Sol, redaktör Fantomen

 ”Att få ha med en egen serie i Fantomen är en dröm som gått i uppfyllelse! Sjukt coolt!”
Henrik Jonsson, skapare av The Norseman


Kontakt Fantomen:
Mikael Sol, redaktör
mikael.sol@egmont.se
Tel: +46 70 766 65 64

Kontakt kreatör:
Henrik Jonsson
henrik@aihgraphics.com
Tel: +46 70 766 65 64

Relaterade länkar

Ämnen

  • Litteratur

Kategorier

  • henrik jonsson
  • fantomen
  • serier
  • superhjältar
  • asagudar
  • troll
  • egmont

Egmont Kids Media Nordic AB, med verksamhet i Malmö, är marknadsledande inom barn- och ungdomsmedia samt spel och pussel. Egmont Kids Media i Sverige omsätter 470 miljoner SEK (2012) och har 105 anställda. Verksamheten ingår i den internationella Egmontkoncernen, en av Skandinaviens ledande mediekoncerner med 6 400 medarbetare och som ger ut medier i över 30 länder. Egmonts totala omsättning uppgick 2012 till 1,6 miljarder EUR.  
Läs mer på www.egmontkm.se och www.egmont.com