Pressmeddelande -

Tjejerna framtidens Kalle Anka-tecknare

Elvira Lundin, Julia Almfjord och Tilda Flodström är namnen på årets mest talangfulla Kalle Anka-tecknare. De tre tjejerna har, i hård konkurrens med många andra unga tecknartalanger, tävlat med sina alldeles egna Kalle Anka-serier i Kalle Anka & C:o’s årliga serietecknartävling. De tre vinnande bidragen publiceras i kommande nummer av Kalle Anka & C:o.

Mängder av bidrag har strömmat in till årets upplaga av Kalle Anka & C:o’s stora serietecknartävling. Tävlingen gick ut på att skapa en ensidig Kalle Anka-serie i samma stil som i tidningen. Av resultatet att döma är det tre tjejer som kan komma att bli framtidens stjärntecknare för Kalle Anka & C:o. Elvira Lundin från Sollentuna, Julia Almfjord från Osby och Tilda Flodström från Ödsmål har utsetts till årets vinnare.

– Vi har fått in flera riktigt vassa talangserier i år och konkurrensen har varit stenhård. Vi skulle aldrig värdera tävlingsbidrag utifrån kön, men visst känns det extra roligt att det blev tre unga tjejer som kvalificerade sig topp-tre. Kalle Anka-serier har historiskt tecknats av manliga tecknare och kanske är det stora intresset bland unga tjejer för vår tävling ett tecken på att trenden har vänt., säger Jonas Lidheimer, projektledare för Kalle Anka & C:o.

Arild Midthun, Nordens främsta Kalle Anka-tecknare, har tillsammans med redaktionen på Kalle Anka & C:o utgjort tävlingsjuryn. I bedömningen av bidragen har förmågan att fånga och förmedla den karaktäristiska Ankeborgskänslan på ett humorfyllt och visuellt sätt värderats högt.

Juryns nomineringar för de tre vinnarna lyder enligt följande:

Elvira Lundin, 17 år, Sollentuna

Kul poäng, Elvira! Tjusigt tecknat, med många fina detaljer och en spännande layout!

Snyggt användande av silhuett i mittenrutan.

Julia Almfjord, 14 år, Osby

Cool historia och snygga teckningar, Julia! Vi gillade speciellt hur du har tecknat Kalle när han tränar och tränar. Helt typiskt Kalle, att anstränga sig hårt för något och så blir det
bara fel!

Tilda Flodström, 10 år, Ödsmål

Vi skrattade högt när vi läste denna, Tilda. Helt mästerlig timing, särskilt de tre sista rutorna.

Snygg layout där vissa av rutorna har annan form. Verkligen bra!

De tre finalisternas bidrag finns att läsa i Kalle Anka & C:o nr 42 som finns i butik den 15 oktober. Ytterligare ett antal utvalda tävlingsbidrag kommer att publiceras på www.kalleanka.se.

Högupplösta versioner av vinnarserierna finns att ladda ned på Egmonts pressrum på Mynewsdesk.

För frågor kring tävlingen och Kalle Anka & C:o, vänligen kontakta:Jonas Lidheimer,Egmont Kids Media Nordic, 040-693 94 62, jonas.lidheimer@egmont.se


Ämnen

  • Litteratur

Kategorier

  • unga talanger
  • kalle anka & c:o
  • tävling
  • tecknande
  • kalle anka
  • egmont
  • barn

Egmont Kids Media Nordic AB, med verksamhet i Malmö, är marknadsledande inom barn- och ungdomsmedia samt spel och pussel. Egmont Kids Media i Sverige omsätter 470 miljoner SEK (2012) och har 105 anställda. Verksamheten ingår i den internationella Egmontkoncernen, en av Skandinaviens ledande mediekoncerner med 6 400 medarbetare och som ger ut medier i över 30 länder. Egmonts totala omsättning uppgick 2012 till 1,6 miljarder EUR.  
Läs mer på www.egmontkm.se och www.egmont.com