Gå direkt till innehåll
Bauma: Husqvarna Construction lanserar nya Diagrip2™

Pressmeddelande -

Bauma: Husqvarna Construction lanserar nya Diagrip2™

Hög skärhastighet, större flexibilitet och utmärkt balans mellan avverkning och livslängd. Detta kommer den nya uppdaterade Diagrip2™ att erbjuda användarna. Med en optimal distribution av diamanterna och specialdesignade segment skär Diagrip2™ genom kraftigt armerad betong upp till 30 % snabbare än alla andra högteknologiska diamantklingor på marknaden.

Baserat på Diagrip™-tekniken som fördelar diamanterna i en tredimensionell matris inuti segmentet, optimerar Diagrip2™ ytterligare fördelningen av kontaktytorna. 

– Med Diagrip2™ har vi tagit tekniken till nästa nivå med det nya konceptet som bygger på klingor och borr med flertandade segment, säger Michel Hubermont, chef för Diamond Tools på Husqvarna. 

Optimal fördelning av diamanter

Diagrip2™ har en hög diamantkoncentration med en segments- och verktygsdesign som fördelar de skärande ytorna jämnt runt hela verktyget. Detta maximerar avverkningskapaciteten för varje enskild diamant. Diagrip™-teknikens optimerade placering av diamanterna innebär att diamanterna exponeras i en jämn takt genom verktygets hela livslängd.
Detta, i kombination med Diagrip™-tekniken, fokuserar kraft och moment till segmentets skärande ytor. Resultatet är en mycket jämn och kraftfull sågning med minimal onödig friktion.

Specialdesignade segment 

Den optimerade fördelningen av skärytor i kombination med Diagrip™-tekniken banar väg för en helt ny serie diamantverktyg. De har ett större användningsområde, 20–30 % snabbare skärhastighet och avsevärt längre livslängd än befintliga högteknologiska diamantverktyg. 

– Historiskt sett har man alltid behövt kompromissa mellan hastigheten och produktens livslängd när det gäller diamantverktyg. Ju högre hastighet, desto kortare livslängd, och vice versa. Men Diagrip2™ erbjuder en utmärkt balans mellan båda dessa faktorer, säger Michel Hubermont. 

Den nya Husqvarna 1400 Diagrip2™-serien kommer att ersätta Husqvarna 1200 Diagrip™-serien och blir tillgänglig i slutet av 2012. De nya Diagrip2™-borrkronorna och klingor för kapmaskiner kommer under våren 2013. 


För mer information, kontakta:

Helena Thiel, Vice President Marketing, Husqvarna Construction Products Tel: +46 (0)31-94 90 08 Email: helena.thiel@husqvarnagroup.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Husqvarnakoncernen är världens största tillverkare av utomhusprodukter som motorsågar, trimmers, gräsklippare och trädgårdstraktorer. De är även ledande i Europa när det gäller bevattningsprodukter och en av världens största tillverkare inom kaputrustning och diamantverktyg för byggnads- och stenindustrin. Husqvarna erbjuder produkter till både konsumenter och professionella och har en försäljning i över 100 länder. Nettoomsättningen uppgick 2010 till 32 miljarder kronor och det genomsnittliga antalet anställda var 15 000.

Kontakter

Karolina Zenk

Karolina Zenk

Presskontakt Marketing Manager 070 664 70 59
Daniel Andersson

Daniel Andersson

Presskontakt Trade Marketing Manager PRO Husqvarna 072 855 13 76

Om Husqvarna

Husqvarna är ett varumärke inom Husqvarna Group som är marknadsledande på innovativa, högkvalitativa produkter och tjänster för park, skog och trädgård. Sedan starten 1689 har Husqvarna stort fokus på forskning och utveckling, och är en pionjär när det gäller robotgräsklippare och motorsågar. Idag består produktportföljen av nästa generations robotgräsklippare, åkgräsklippare, motorsågar och trimmers för både proffs och privatkunder. Hållbart värdeskapande, innovation och digitalisering fortsätter att vara viktiga delar i resan framåt. Husqvarnas produkter säljs i över 100 länder.

Husqvarna Group, som också inkluderar Gardena och Husqvarna Construction, har 13 800 anställda globalt. Nettoomsättningen 2023 uppgick till 53,3 miljarder kronor.

Husqvarna Sverige
Drottninggatan 2
561 82 HUSKVARNA
Sweden