Gå direkt till innehåll
Bauma: Husqvarna DXR 300 – mycket stabil rivningsrobot med större räckvidd

Pressmeddelande -

Bauma: Husqvarna DXR 300 – mycket stabil rivningsrobot med större räckvidd

Den nya Husqvarna DXR 300 är ett kraftfullt tillskott till Husqvarnas sortiment av fjärrstyrda rivningsrobotar. Med sina 22 kW kan den robusta DXR 300 erbjuda effektiv rivning i tuffa miljöer. Detta inte minst tack vare de nya stödbenen, som ger överlägsen stabilitet och tillåter en arbetsbelastning på över 400 kg.

 Lanseringen av DXR 300 innebär ett stort steg framåt för Husqvarna när det gäller att kunna erbjuda kunderna en komplett serie med fjärrstyrda rivningsrobotar.

– Nu kan vi erbjuda kunderna robotar i 1–2-tons-klassen, säger Lars Gustafsson, Global Product Manager, Husqvarna Construction.

Husqvarna DXR 300 är försedd med nya stödben, som från 2013 kommer att vara en del av standardutrustnin­gen på modellerna DXR 270, DXR 300 och DXR 310. De nya stödbenen är 160 mm bredare än de som an­vänds i dag, vilket innebär ökad stabilitet för robot­arna och kapacitet för en arbetsbelastning på över 400 kg. Trots detta väger DXR 300 endast 1,96 ton, vilket gör den till den lättaste fjärrstyrda rivningsroboten inom sitt segment.

 Användarperspektiv

DXR 300 är försedd med en fast arm som möjliggör mycket precis positionering av verktyget och kräver minimalt med service. Med en räckvidd på 5,2 meter är roboten perfekt för rivning av betong- och tegelkonstruktioner, trapphus, yttertak och balkonger samt för känsliga områden som t.ex. innergårdar.

När man utvecklar en produkt utifrån ett kundperspektiv innebär det att man beaktar alla aspekter av användarens behov. DXR 300 är utformad med detta i åtanke.

– DXR 300 är bara 78 cm bred. Det innebär att den kan ta sig igenom de flesta dörröppningar och pas­sar de flesta bygglyftar, vilket gör den lämplig för en mängd olika arbeten inom byggområdet, säger Lars Gustafsson.

Fjärrkontrollen är försedd med en 3,5 tums färgskärm och Bluetooth-teknik. Den är utformad på ett sätt som underlättar enhandskommandon och förenklar det dagliga arbetet för användaren. Styrsystemet är anpassat för att klara typiska rivningsmiljöer där starka vibrationer, betongdamm och vatten är vanliga inslag. Det innebär också extra säkerhet i och med att operatören kan stå på ett betryggande avstånd från maskinen under arbetets gång.


Tekniska specifikationer

• Effekt: 22 kW

• Vikt: 1,96 ton

• Räckvidd: 5,2 meter

• Styrsystemet är en modulär, digital Can-baserad PLC

• Automatisk hammarsmörjning ingår i standardversionen

• Control system is modular, digital CAN-based PLC

• Automatic breaker lubrication is included in standard version


För mer information, kontakta: Lars Gustafsson, Global Product Manager, Construction Equipment, Husqvarna Construction Products Tel: +46 (0)31-94 90 88, +46 (0)703-95 90 88, Email: lars.gustafsson@husqvarnagroup.com


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Husqvarnakoncernen är världens största tillverkare av utomhusprodukter som motorsågar, trimmers, gräsklippare och trädgårdstraktorer. De är även ledande i Europa när det gäller bevattningsprodukter och en av världens största tillverkare inom kaputrustning och diamantverktyg för byggnads- och stenindustrin. Husqvarna erbjuder produkter till både konsumenter och professionella och har en försäljning i över 100 länder. Nettoomsättningen uppgick 2010 till 32 miljarder kronor och det genomsnittliga antalet anställda var 15 000.

Kontakter

Karolina Zenk

Karolina Zenk

Presskontakt Marketing Manager 070 664 70 59
Daniel Andersson

Daniel Andersson

Presskontakt Trade Marketing Manager PRO Husqvarna 072 855 13 76

Om Husqvarna

Husqvarna är ett varumärke inom Husqvarna Group som är marknadsledande på innovativa, högkvalitativa produkter och tjänster för park, skog och trädgård. Sedan starten 1689 har Husqvarna stort fokus på forskning och utveckling, och är en pionjär när det gäller robotgräsklippare och motorsågar. Idag består produktportföljen av nästa generations robotgräsklippare, åkgräsklippare, motorsågar och trimmers för både proffs och privatkunder. Hållbart värdeskapande, innovation och digitalisering fortsätter att vara viktiga delar i resan framåt. Husqvarnas produkter säljs i över 100 länder.

Husqvarna Group, som också inkluderar Gardena och Husqvarna Construction, har 13 800 anställda globalt. Nettoomsättningen 2023 uppgick till 53,3 miljarder kronor.

Husqvarna Sverige
Drottninggatan 2
561 82 HUSKVARNA
Sweden