Gå direkt till innehåll
Bauma: Husqvarna K 6500 – elektrisk kapmaskin med överlägsen prestanda

Pressmeddelande -

Bauma: Husqvarna K 6500 – elektrisk kapmaskin med överlägsen prestanda

Husqvarna strävar ständigt efter att erbjuda kunderna innovativa och kraftfulla maskiner. Som ett led i detta lanserar företaget nu en helt ny elektrisk kapmaskin som bygger på en ny generation högfrekvensteknik. Med Husqvarna K 6500 i kombination med det tillhörande kraftaggregatet Husqvarna PP 65 får användaren en av marknadens mest effektiva kapmaskiner.

 – Våra kunder efterfrågar kraftfullare maskiner som är lätta att använda. Med K 6500 kommer vi att kunna erbjuda en kapmaskin med en uteffekt som är bland de högsta på marknaden och som dessutom är lätt att använda, säger Johan Simonsson, global produktchef för kapmaskiner hos Husqvarna Construction.

De viktigaste egenskaperna hos K 6500 är dess överlägsna ergonomi och det höga effekt/viktförhållandet. En annan fördel är att det går att driva K 6500 på både 1- och 3-fas strömkällor. Med en effekt på upp till 5,5 kW med 3-fas och 3 kW med 1-fas (230 V) är den Husqvarnas mest kraftfulla elektriska kapmaskin hit­tills och en av de starkaste över huvud taget. Möjligheten att välja tillgänglig strömkälla ökar flexibiliteten hos K 6500.

– K 6500 är optimerad för att avverka en stor mängd betong snabbt samtidigt som den är skonsam för användaren genom den goda ergonomin. K 6500 är också utrustad med LED-indikator som visar den aktuella belastning på maskinen så att användaren kan maximera hastigheten för en så effektiv kapning som möjligt, säger Johan Simonsson.

Brett användningsområde

Kapmaskinen och kraftaggregatet är båda lätta att bära och hantera tack vare deras låga vikt. Detta gör att kapmaskinen passar för tillämpningar där det är viktigt att lätt kunna transportera maskinen både till och på arbetsplatsen. Låga vibrationer bidrar också till bättre ergonomi. K 6500:s användarvänliga design, med klingan centrerad, förbättrar ergonomin ytterligare.

Med en hållbar konstruktion och inkapslad motor är underhålls- och servicekraven för K 6500 mini­mala. Elkraftaggregatet PP 65 passar både K 6500 och DM 650 och är luftkylt. Detta innebär att det kan användas på arbetsplatser där vattenförbrukningen ska vara så liten som möjligt. Genom att aggregatet är separerat från kapmaskinen är det mindre utsatt för smuts och vibrationer, vilket i slutändan leder till längre livslängd.

Husqvarna K 6500 är väl lämpad för både våt- och torrkapning, såväl inom- som utomhus. Den han­terar kapning i betong, murverk och metall lika bra som mindre öppningar för fönster och dörrar. Den klarar lätt vägarbetstillämpningar som kantstenskapning, stenläggning och asfalts- och rörkapning.


Tekniska data – K 6500

• Motor: högfrekvens elmotor

• Effekt: 5,5 kW (3-fas)/3 kW (1-fas)

• Klinga: 400 mm

• Kapdjup: 144 mm

• Vikt utan bränsle och kaputrustning: 10 kg

Tekniska data – PP 65

• Uteffekt: 7 kW (3-fas)/4 kW (1-fas)

• Vikt: 10 kg


För mer information, kontakta: Johan Simonsson, Global Product Manager, Power cutters, Husqvarna Construction Products Tel: +46 (0)31-94 90 19, +46 (0)722-14 55 79, Email: johan.a.simonsson@husqvarnagroup.com


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Husqvarnakoncernen är världens största tillverkare av utomhusprodukter som motorsågar, trimmers, gräsklippare och trädgårdstraktorer. De är även ledande i Europa när det gäller bevattningsprodukter och en av världens största tillverkare inom kaputrustning och diamantverktyg för byggnads- och stenindustrin. Husqvarna erbjuder produkter till både konsumenter och professionella och har en försäljning i över 100 länder. Nettoomsättningen uppgick 2010 till 32 miljarder kronor och det genomsnittliga antalet anställda var 15 000.

Kontakter

Karolina Zenk

Karolina Zenk

Presskontakt Marketing Manager 070 664 70 59
Daniel Andersson

Daniel Andersson

Presskontakt Trade Marketing Manager PRO Husqvarna 072 855 13 76

Om Husqvarna

Husqvarna är ett varumärke inom Husqvarna Group som är marknadsledande på innovativa, högkvalitativa produkter och tjänster för park, skog och trädgård. Sedan starten 1689 har Husqvarna stort fokus på forskning och utveckling, och är en pionjär när det gäller robotgräsklippare och motorsågar. Idag består produktportföljen av nästa generations robotgräsklippare, åkgräsklippare, motorsågar och trimmers för både proffs och privatkunder. Hållbart värdeskapande, innovation och digitalisering fortsätter att vara viktiga delar i resan framåt. Husqvarnas produkter säljs i över 100 länder.

Husqvarna Group, som också inkluderar Gardena och Husqvarna Construction, har 13 800 anställda globalt. Nettoomsättningen 2023 uppgick till 53,3 miljarder kronor.

Husqvarna Sverige
Drottninggatan 2
561 82 HUSKVARNA
Sweden