Gå direkt till innehåll
Bauma: Ny Husqvarna K 760 – storsäljaren förbättradin i minsta detalj

Pressmeddelande -

Bauma: Ny Husqvarna K 760 – storsäljaren förbättradin i minsta detalj

Med lanseringen av nya Husqvarna K 760 tar Husqvarna ännu ett steg mot ökad användar-vänlighet. Optimerad motorprestanda, ökad startbarhet och ergonomi är några av de områden som förbättrats på nya K 760. Resultatet är en kraftfull, effektiv och pålitlig allround-kap. Med ett av de bästa vikt/effektförhållandena i klassen har man samtidigt lyckats sänka utsläppen kraftigt.

Precis som tidigare är uppföljaren K 760 det givna valet för den krävande och miljömedvetna håltagaren. Den nya cylindern är designad för att öka kap­maskinens kapacitet i flera avseenden. Tack vare cylindern och en extra kylfläns har emissionerna minskat med 15% jäm­fört med föregångaren. Det innebär att man säkerställer optimala drifttempera­turer och gör maskinen mindre känslig för varierande klimat.

Det digitala tändsystemet, optimerad för K 760-motorn, ger bättre startbarhet och bidrar dessutom till att motorn går jämnare. Detta leder till mycket låga vibrationer på <2,5m/s2, vilket minskar belastningen på användaren.

Ytterligare en förbättring på maskinen som gör den enklare att starta är startgasupphängningen som nu är integrerad i choken.

Även ergonomin har förbättrats med den nya K 760. Det nya, lättare klingskyddet i magnesium ger kapen bättre balans och möjliggör en steglös justering av skyddet. Det underlättar arbetet och gör att man enkelt kan byta kapningsposition. Med det nya klingskyddet följer också en vändbar bussning som gör det möjligt att enkelt att växla mellan klingor som har olika diameter på centrumhålet.

Förbättrad dammkontroll

En förbättring som ökar användbar­heten och dammkontrollen är den nya våtkapsatsen med progressiv ventil. Utrustad med distinkta ändlägen gör den det enkelt att ställa in ett exakt vatten­flöde för varje applikation, vilket minimerar onödigt vatten och slam.

Den nya lösningen för tankurluftning garanterar op­timal tilluft till bränsletanken och skyddar den samtidigt från att damm tränger in. Detta tillsammans med det värmetåliga remskyddet ger användaren maxi­mal drifttid och ökad livslängd.

I den nya K 760 återfinns även en del funk­tioner från den tidigare K 760: Lågemis­sionsmotorn X-Torq™, den effektiva filter­rengöringen Active Air Filtration™ och SmartCarb™, den avancerade förgasaren som automatiskt reglerar bränsle/luft-blandningen så att motorn alltid ger maximal effekt.

K 760 är en användbar allround-maskin och bra lämpad för de flesta kapjobb utomhus så som för kapning av betong och sten vid markarbeten, renovering och nyproduktion. Den fungerar även bra vid mindre håltagningsarbeten samt vid rör, asfalt- och metallkapning. Uppdateringarna gäller samtliga maskiner i sortimentet: K 760, K 760 Oilguard, K 760 Cut-n-Break och K 760 Rescue (K 760 Cut-n- Break och K 760 Rescue har inte klingskydd i magnesium).


Tekniska specifikationer

• Luftkyld tvåtaktsmotor

• Cylindervolym: 74 cc

• Effekt: 3.7 kW

• Diamantklinga: 300/350 mm

• Kapdjup: 100/125 mm

• Vikt, otankad utan kapskiva 9,6 /9,8 kg

• Låga vibrationer, <2,5m/s2


För mer information, kontakta: Johan Simonsson, Global Product Manager, Power cutters, Husqvarna Construction Products Tel: +46 (0)31-94 90 19, +46 (0)722-14 55 79, Email: johan.a.simonsson@husqvarnagroup.com



Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Husqvarnakoncernen är världens största tillverkare av utomhusprodukter som motorsågar, trimmers, gräsklippare och trädgårdstraktorer. De är även ledande i Europa när det gäller bevattningsprodukter och en av världens största tillverkare inom kaputrustning och diamantverktyg för byggnads- och stenindustrin. Husqvarna erbjuder produkter till både konsumenter och professionella och har en försäljning i över 100 länder. Nettoomsättningen uppgick 2010 till 32 miljarder kronor och det genomsnittliga antalet anställda var 15 000.

Kontakter

Karolina Zenk

Karolina Zenk

Presskontakt Marketing Manager 070 664 70 59
Daniel Andersson

Daniel Andersson

Presskontakt Trade Marketing Manager PRO Husqvarna 072 855 13 76

Om Husqvarna

Husqvarna är ett varumärke inom Husqvarna Group som är marknadsledande på innovativa, högkvalitativa produkter och tjänster för park, skog och trädgård. Sedan starten 1689 har Husqvarna stort fokus på forskning och utveckling, och är en pionjär när det gäller robotgräsklippare och motorsågar. Idag består produktportföljen av nästa generations robotgräsklippare, åkgräsklippare, motorsågar och trimmers för både proffs och privatkunder. Hållbart värdeskapande, innovation och digitalisering fortsätter att vara viktiga delar i resan framåt. Husqvarnas produkter säljs i över 100 länder.

Husqvarna Group, som också inkluderar Gardena och Husqvarna Construction, har 13 800 anställda globalt. Nettoomsättningen 2023 uppgick till 53,3 miljarder kronor.

Husqvarna Sverige
Drottninggatan 2
561 82 HUSKVARNA
Sweden