Gå direkt till innehåll
En av marknadens lättaste proffsmotorsågar är här!

Pressmeddelande -

En av marknadens lättaste proffsmotorsågar är här!

Arbetar man mycket med fällning och kvistning, finns det en egenskap hos motorsågen som är oerhört viktig: maskinens vikt. 543 XP® är proffsmotorsågen som kombinerar extremt låg vikt, med den allra högsta kapaciteten.

Husqvarnas professionella motorsågar har legat i topp i många år, mycket tack vare att de väger lite och är lätta att manövrera. Med lanseringen av 543 XP® sjunker den lägsta vikten ännu mer i den professionella serien motorsågar till bara 4,5 kg. I och med det ökar gapet till motsvarande konkurrentsåg med 0,2 kg. 

Att dra ner vikten till denna extremt låga nivå utan att göra avkall på kapaciteten har varit en utmaning. Husqvarna har inte bara lyckats bibehålla alla viktiga egenskaper hos motorsågen, utan dessutom tillfört det där lilla extra – som en märkbart större motoreffektivitet. 

Tyngdpunkten på den kompakta 543 XP® är relativt högt placerad, vilket gör sågen särskilt lämpad för kvistning. Andra viktiga egenskaper som den utrustats med är Husqvarna X-Torq™ teknik, som vid behov ger extra motorkraft, kombinerat med lägre bränsleförbrukning och upp till 75 procent lägre utsläpp.

543 XP® har även Smart Start®, en funktion som gör att maskinen startar snabbt och med ett minimum av ansträngning. Denna reducerar dragmotståndet i startsnöret med upp till 40 procent. 

Rekommenderat cirkapris 6 800 kronor. 


 



Ämnen

Kategorier

Regioner


Husqvarnakoncernen är världens största tillverkare av utomhusprodukter som motorsågar, trimmers, gräsklippare och trädgårdstraktorer. De är även ledande i Europa när det gäller bevattningsprodukter och en av världens största tillverkare inom kaputrustning och diamantverktyg för byggnads- och stenindustrin. Husqvarna erbjuder produkter till både konsumenter och professionella och har en försäljning i över 100 länder. Nettoomsättningen uppgick 2010 till 32 miljarder kronor och det genomsnittliga antalet anställda var 15 000.

Kontakter

Karolina Zenk

Karolina Zenk

Presskontakt Marketing Manager 070 664 70 59
Daniel Andersson

Daniel Andersson

Presskontakt Trade Marketing Manager PRO Husqvarna 072 855 13 76

Om Husqvarna

Husqvarna är ett varumärke inom Husqvarna Group som är marknadsledande på innovativa, högkvalitativa produkter och tjänster för park, skog och trädgård. Sedan starten 1689 har Husqvarna stort fokus på forskning och utveckling, och är en pionjär när det gäller robotgräsklippare och motorsågar. Idag består produktportföljen av nästa generations robotgräsklippare, åkgräsklippare, motorsågar och trimmers för både proffs och privatkunder. Hållbart värdeskapande, innovation och digitalisering fortsätter att vara viktiga delar i resan framåt. Husqvarnas produkter säljs i över 100 länder.

Husqvarna Group, som också inkluderar Gardena och Husqvarna Construction, har 13 800 anställda globalt. Nettoomsättningen 2023 uppgick till 53,3 miljarder kronor.

Husqvarna Sverige
Drottninggatan 2
561 82 HUSKVARNA
Sweden