Gå direkt till innehåll
Husqvarna uppgraderar populär Rider

Pressmeddelande -

Husqvarna uppgraderar populär Rider

Nu uppgraderar Husqvarna sina basmodeller av Riders och lanserar två nya och avsevärt förbättradeversioner. Båda nykomlingarna är utrustade med smarta funktioner, kompakt design och modern ergonomi.

Riders R 112C (automat) och R 112C5 (manuell) är speciellt utvecklade för villaägare med små och medelstora trädgårdar. Den kompakta designen gör dem lätta att manövrera på små ytor och midjestyrningen förbättrar manövrerbarheten ytterligare.

De nya modellerna R 112C/C5 har en bakvagn i gjutjärn, vilket ger extra tyngd till drivhjulen. Det i sin tur innebär bättre grepp och mindre risk att fastna i sluttningar eller våta partier. Dessutom har bränsletanken blivit större, för att minimera behovet att fylla på bränsle under klippning. Tanken har även fått en extra bred öppning för att minska spillrisken under påfyllning.

Det frontmonterade klippaggregatet på de nya modellerna gör det lätt att få en bra överblick över klippningen. Det främjar dessutom säkerheten, ökar kapaciteten och gör det lättare att komma åt överallt. Ergonomin på Ridern har även den förbättrats, vilket gör att dessa Riders upplevs som ännu stabilare än tidigare modeller. Den effektiva ljuddämparen gör hela åkturen lite trivsammare, och självklart mindre störande för grannarna.

Mångsidigheten har överlag också förbättrats och mycket tack vare två nya vintertillbehör: snöbladet och snökedjor för däcken.

Cirkapris R 112C 26 900 kr och R 112C5 22 900 kr.

Fakta om R 112C/C5:

• Förbättrad ljuddämpare.

• Bakvagn med gjutjärn.

• Större bränsletank: 4,0 liter jämfört med tidigare 2,8 liter.

• Större tanköppning.

• Bränslenivåfönster.

• Starkare motor: Briggs & Stratton Power Built 3115.

• Uppdaterad design.

• Automatisk eller manuell växellåda.

• Förbättrad mångsidighet med nya vintertillbehör: snöblad och snökedjor.

• Däck: 14 tum.

• Hastighet: 7 km/tim.



Ämnen

Kategorier

Regioner


Husqvarnakoncernen är världens största tillverkare av utomhusprodukter som motorsågar, trimmers, gräsklippare och trädgårdstraktorer. De är även ledande i Europa när det gäller bevattningsprodukter och en av världens största tillverkare inom kaputrustning och diamantverktyg för byggnads- och stenindustrin. Husqvarna erbjuder produkter till både konsumenter och professionella och har en försäljning i över 100 länder. Nettoomsättningen uppgick 2010 till 32 miljarder kronor och det genomsnittliga antalet anställda var 15 000.

Kontakter

Karolina Zenk

Karolina Zenk

Presskontakt Marketing Manager 070 664 70 59
Daniel Andersson

Daniel Andersson

Presskontakt Trade Marketing Manager PRO Husqvarna 072 855 13 76

Om Husqvarna

Husqvarna är ett varumärke inom Husqvarna Group som är marknadsledande på innovativa, högkvalitativa produkter och tjänster för park, skog och trädgård. Sedan starten 1689 har Husqvarna stort fokus på forskning och utveckling, och är en pionjär när det gäller robotgräsklippare och motorsågar. Idag består produktportföljen av nästa generations robotgräsklippare, åkgräsklippare, motorsågar och trimmers för både proffs och privatkunder. Hållbart värdeskapande, innovation och digitalisering fortsätter att vara viktiga delar i resan framåt. Husqvarnas produkter säljs i över 100 länder.

Husqvarna Group, som också inkluderar Gardena och Husqvarna Construction, har 13 800 anställda globalt. Nettoomsättningen 2023 uppgick till 53,3 miljarder kronor.

Husqvarna Sverige
Drottninggatan 2
561 82 HUSKVARNA
Sweden