Gå direkt till innehåll
Ny motorsåg – en stark mångsysslare

Pressmeddelande -

Ny motorsåg – en stark mångsysslare

Att sköta om stora markområden ställer höga krav på de verktyg som används, särskilt på motorsågen. För att utföra precisionskapning, kvistning och beskärning krävs en motorsåg som Husqvarna 439.

Nya Husqvarna 439 är en av två uppföljare till den populära motorsågen 339 XP från 2003, en modell som snabbt spred sig bland såväl professionella användare som vanliga konsumenter. Med nya 439 har man satsat ännu mer på design och prestanda, och tittat på professionella arboristmotorsågar för att få inspiration. 

Den kompakta modellen har tagits fram för kräsna användare som behöver en lätt och pålitlig motorsåg. Husqvarna 439 har en förbättrad användarvänlighet och balans, tack vare en horisontellt liggande cylinder och sin unika konstruktion. Den reducerade vikten på sågen, i kombination med optimal manövrerbarhet, gör sysslor som beskärning och kvistning lättare än någonsin. 

Måste man starta och stänga av motorsågen upprepade gånger, är det ett arbetssätt som passar modell 439 alldeles utmärkt. SmartStart-funktionen reducerar dragmotståndet med upp till 40 procent och gör att användaren kan starta sågen med minimal kraftansträngning. Sågen kopplar automatiskt över till ON-läge efter att ha varit avstängd. Andra egenskaper är X-Torq™ teknologin som gör att bränsleförbrukningen minskar och att avgas-utsläppen reduceras med upp till 75 procent jämfört med en vanlig tvåtaktsmotor. 

Underhållet är smidigt tack vare flera smarta funktioner, som ett luftfilter med snabbvred och en praktisk kedjesträckare som sitter på sidan av sågen och därför är lätt att komma åt. 

Cirkapris från 4 900 kr. 


Ämnen

Kategorier

Regioner


Husqvarnakoncernen är världens största tillverkare av utomhusprodukter som motorsågar, trimmers, gräsklippare och trädgårdstraktorer. De är även ledande i Europa när det gäller bevattningsprodukter och en av världens största tillverkare inom kaputrustning och diamantverktyg för byggnads- och stenindustrin. Husqvarna erbjuder produkter till både konsumenter och professionella och har en försäljning i över 100 länder. Nettoomsättningen uppgick 2010 till 32 miljarder kronor och det genomsnittliga antalet anställda var 15 000.

Kontakter

Karolina Zenk

Karolina Zenk

Presskontakt Marketing Manager 070 664 70 59
Daniel Andersson

Daniel Andersson

Presskontakt Trade Marketing Manager PRO Husqvarna 072 855 13 76

Om Husqvarna

Husqvarna är ett varumärke inom Husqvarna Group som är marknadsledande på innovativa, högkvalitativa produkter och tjänster för park, skog och trädgård. Sedan starten 1689 har Husqvarna stort fokus på forskning och utveckling, och är en pionjär när det gäller robotgräsklippare och motorsågar. Idag består produktportföljen av nästa generations robotgräsklippare, åkgräsklippare, motorsågar och trimmers för både proffs och privatkunder. Hållbart värdeskapande, innovation och digitalisering fortsätter att vara viktiga delar i resan framåt. Husqvarnas produkter säljs i över 100 länder.

Husqvarna Group, som också inkluderar Gardena och Husqvarna Construction, har 13 800 anställda globalt. Nettoomsättningen 2023 uppgick till 53,3 miljarder kronor.

Husqvarna Sverige
Drottninggatan 2
561 82 HUSKVARNA
Sweden