Gå direkt till innehåll
Ny proffsmotorsåg – den bästa för arborister

Pressmeddelande -

Ny proffsmotorsåg – den bästa för arborister

Husqvarnas nya motorsåg T540 XP® är det mest professionella arbetsredskapet som erbjuds arborister. Den tekniskt avancerade sågen har bästa möjliga ergonomi och användarvänlighet.

Husqvarnas nya motorsåg T540 XP® är det mest professionella arbetsredskapet som finns just nu. På den tekniskt avancerade motorsågen, i första hand tänkt för arborister men som självklart också är arbetsredskapet för trädgårdsanläggare, trädgårdsskötare och fastighetsskötare, har man satsat stort på ergonomin och användarvänligheten. T540 XP® är exempelvis ensam i sitt slag med handtagsinlägg i tre olika storlekar för att den ska kunna passa perfekt för alla. 

För bästa prestanda är T540 XP® utrustad med den avancerade tekniken AutoTune™, en automatisk förgasarinställning som gör att det inte krävs någon tid för att ställa in förgasaren. Den har även X-Torq™ som ger lägre bränsleförbrukning och mindre utsläpp. 

T540 XP® är lätt och behaglig att använda tack vare egenskaper som LowVib®, den effektiva vibrationsdämparen som skonar armar och händer. Luftreningssystemet av centrifugaltyp, Air Injection™, ger en jämnare gång och ser till att man inte behöver göra rent luftfiltret lika ofta. Dessutom är det lätt att koppla motorsågen till klätterselen, vilket ökar både stabiliteten och säkerheten när man använder motorsågen. 

T540 XP® lanseras under hösten 2013. Rekommenderat cirkapris inklusive moms, 7 200 kronor, resp. exklusive moms 5 760 kronor.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Ingrid Ekström, Husqvarna, 036-14 71 97, ingrid.ekstrom@husqvarnagroup.com
eller Nicklas Bergqvist, PerPR, 08-400 255 16, nicklas@perpr.se.

Högupplösta bilder:
Bilder finns att ladda ner på www.husqvarna.com/press samt på www.perpr.se eller klicka här.

För frågor om koncernen kontakta Husqvarnas pressjour, 08-738 90 80, press@husqvarnagroup.com.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Husqvarnakoncernen är världens största tillverkare av utomhusprodukter som motorsågar, trimmers, gräsklippare och trädgårdstraktorer. De är även ledande i Europa när det gäller bevattningsprodukter och en av världens största tillverkare inom kaputrustning och diamantverktyg för byggnads- och stenindustrin. Husqvarna erbjuder produkter till både konsumenter och professionella och har en försäljning i över 100 länder. Nettoomsättningen uppgick 2010 till 32 miljarder kronor och det genomsnittliga antalet anställda var 15 000.

Kontakter

Karolina Zenk

Karolina Zenk

Presskontakt Marketing Manager 070 664 70 59
Daniel Andersson

Daniel Andersson

Presskontakt Trade Marketing Manager PRO Husqvarna 072 855 13 76

Om Husqvarna

Husqvarna är ett varumärke inom Husqvarna Group som är marknadsledande på innovativa, högkvalitativa produkter och tjänster för park, skog och trädgård. Sedan starten 1689 har Husqvarna stort fokus på forskning och utveckling, och är en pionjär när det gäller robotgräsklippare och motorsågar. Idag består produktportföljen av nästa generations robotgräsklippare, åkgräsklippare, motorsågar och trimmers för både proffs och privatkunder. Hållbart värdeskapande, innovation och digitalisering fortsätter att vara viktiga delar i resan framåt. Husqvarnas produkter säljs i över 100 länder.

Husqvarna Group, som också inkluderar Gardena och Husqvarna Construction, har 13 800 anställda globalt. Nettoomsättningen 2023 uppgick till 53,3 miljarder kronor.

Husqvarna Sverige
Drottninggatan 2
561 82 HUSKVARNA
Sweden