Gå direkt till innehåll
Nya multifunktionella buskröjare och trimmers

Pressmeddelande -

Nya multifunktionella buskröjare och trimmers

Variationen på utmaningar som professionella trädgårdsarbetare kan ställas inför är i det närmaste oändlig. Husqvarnas nya serie buskröjare och lättviktstrimmer förenklar arbetet rejält.

Nytt från Husqvarna är 525-serien med två modeller av buskröjare och en lättviktstrimmer. 525LK är den mångsidiga, effektiva och lättanvända lättviktstrimmern med delbart riggrör. 525RK är en buskröjare med delbart riggrör, lika mångsidig och lättanvänd även den. En någon mer kraftfull buskröjare är 525RXT . Modellen är utrustad med det ergonomiska Low-Vib antivibrationssystem som minskar vibrationerna i handtaget.

I den professionella 525-serie av buskröjare och trimmers är alla utrustade med X-Torq-motorn som minimerar utsläppen och maximerar effekten av varje droppe bränsle som används.

Maskinernas lätta vikt och kompakta design gör dem bekväma och användarvänliga. 525RK och 525RXT är försedda med ett röjstyre och 525LK  har ett loophandtag. Den justerbara och flexibla selen ökar komforten och är mycket bekväm att bära, oavsett kroppsstorlek.

Hela 525-serien är också utrustad med Smart Start – ett system som reducerar dragmotståndet i startsnöret. Bränslepumpen är konstruerad på ett sätt som gör att överflödig luft tas bort från såväl förgasaren som bränslesystemet, vilket gör maskinen lättstartad. Ett dubbelt trimmertrådsystem gör trådmatningen snabb och effektiv, samtidigt som säkerheten ökar och stilleståndstiden minskar.

Att förenkla underhållet har hela tiden varit prioriterat. För den flitige användaren är regelbunden service av maskinerna avgörande. Dubbla luftfilter är standard på hela 525-serien, och som minskar både servicekostnader och motorslitage.

Cirkapris:

525LK endast motorenhet, 3 500 kr inkl. moms.

525LK komplett, 4 600 inkl. moms.

525RK 4 900 kr inkl. moms.

525RXT 5 400 kr inkl. moms.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Husqvarnakoncernen är världens största tillverkare av utomhusprodukter som motorsågar, trimmers, gräsklippare och trädgårdstraktorer. De är även ledande i Europa när det gäller bevattningsprodukter och en av världens största tillverkare inom kaputrustning och diamantverktyg för byggnads- och stenindustrin. Husqvarna erbjuder produkter till både konsumenter och professionella och har en försäljning i över 100 länder. Nettoomsättningen uppgick 2013 till 30 miljarder kronor och det genomsnittliga antalet anställda var 14 000.

Kontakter

Karolina Zenk

Karolina Zenk

Presskontakt Marketing Manager 070 664 70 59
Daniel Andersson

Daniel Andersson

Presskontakt Trade Marketing Manager PRO Husqvarna 072 855 13 76

Om Husqvarna

Husqvarna är ett varumärke inom Husqvarna Group som är marknadsledande på innovativa, högkvalitativa produkter och tjänster för park, skog och trädgård. Sedan starten 1689 har Husqvarna stort fokus på forskning och utveckling, och är en pionjär när det gäller robotgräsklippare och motorsågar. Idag består produktportföljen av nästa generations robotgräsklippare, åkgräsklippare, motorsågar och trimmers för både proffs och privatkunder. Hållbart värdeskapande, innovation och digitalisering fortsätter att vara viktiga delar i resan framåt. Husqvarnas produkter säljs i över 100 länder.

Husqvarna Group, som också inkluderar Gardena och Husqvarna Construction, har 13 800 anställda globalt. Nettoomsättningen 2023 uppgick till 53,3 miljarder kronor.

Husqvarna Sverige
Drottninggatan 2
561 82 HUSKVARNA
Sweden