Gå direkt till innehåll
Smidig snöröjning och isigt nöje – Husqvarnas maskiner fixar vintern

Pressmeddelande -

Smidig snöröjning och isigt nöje – Husqvarnas maskiner fixar vintern

Snö och is kan vara tuffa motståndare. Med rätt maskiner går arbetet snabbt och smidigt så att det finns tid över för vintriga nöjen som exempelvis isfiske. Även då ska man förstås vara rätt utrustad.

Med en bra snöslunga kommer man riktigt långt när det gäller snöröjningsarbetet. Välj mellan snöslungor med en-stegs, eller två-stegssystem.

På en-stegsmodellerna samlar skoveln upp snön och slungar den vidare, på två-stegsmodellerna samlar skoveln också upp snön, sedan är det en fläkt som slungar iväg den. Är det en begränsad yta som ska snöröjas räcker ofta en en-stegsmodell, har man stora ytor brukar kraften hos en två-stegsmaskin uppskattas.

Husqvarna ST 121E är en kompakt en-stegs snö-slunga som är mycket lätt att hantera och den fjärrstyrda utkastaren ser till att snön hamnar där du vill ha den. För lite större ytor passar två-stegsmaskinen Husqvarna ST 5524. Den smarta differentialspärren gör att maskinen kan driva på båda hjulen, och ihop med däckens kraftiga mönster får man ett mycket bra grepp, vilket gör att maskinen tar sig fram i princip överallt.

Det kan kanske kännas märkligt att köpa en åkgräsklippare lagom till vintersäsongen, men är ytorna stora kan det vara ett klokt sätt att slå två flugor i en smäll. Enkel gräsklippning på sommaren, effektiv snöröjning på vintern. Husqvarnas Rider R 115 B är en mycket mångsidig åkgräsklippare som är mycket lätt att manövrera och de många tillbehören, där det finns ett kraftfullt snöblad att koppla till, gör denna till en riktig året-runt-maskin.

När snön är bortröjd är det dags för belöning. Vinterfiske har blivit populärt vilket är lätt att förstå – vackra vyer och en stunds meditation i väntan på napp. En kraftfull motordriven isborr förkortar borrandet rejält.

Isborren Husqvarna 326AI25 har en effektiv motor och laserslipade skär som snabbt och enkelt borrar hål upp till 250 mm i diameter.

Snöslunga Husqvarna ST 121E

En-stegsmodell med effektiv snöskruv i gummi som klarar alla slags hårda vinterlag, snöskruvens hastighet gör även att snöslungan nästan går av sig själv. Lätt att starta, plugga bara in i ett eluttag och tryck på startknappen. Fjärrstyrd utkastare gör det enkelt att ändra riktning på utkastaren. Led-lampor ser till att det går att arbeta även i mörker. Arbetsbredd 53 cm. Cirkapris 6 900 kr.

Snöslunga Husqvarna ST 5524

Två-stegsfunktion som effektiv matar in snön i maskinen för att sedan slunga ut den med hjälp av en höghastighetsfläkt. Maskinen driver på båda hjulen vilket ger en mycket bra framkomlighet. Enkelt att ändra kastriktningen på snön med hjälp av ett reglage som är placerat på styrpanelen. Halogenlampor underlättar vid körning i mörker. Arbetsbredd 61 cm. Cirkapris 12 900 kr.

Isborr Husqvarna 326AI25

Borrar hål upp till 250 mm i diameter. Ställbar och ergonomiskt utformad handtagsbygel. Laserslipade skär. Smart Start® gör att maskinen startar snabbt och reducerar dragmotståndet i startsnöret med upp till 40 %. Bränslepumpen gör maskinen extremt lättstartad. Cirkapris 5 900 kr. Tillhörande borr från 1 190 kr.

Husqvarna R 115 B

Kompakt Rider med midjestyrning vilket gör den effektiv och lättmanövrerad runt träd och rabatter. Bakhjulsdrivning ger extra dragkraft i sluttningar. Tillbehör som snöblad tillverkat av kraftigt stål, ser till att hålla borta snön från gångar och garageuppfarter. Cirkapris 32 000 kr, snöblad 4 160 kr, snökedjor 2 100 kr.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Ingrid Ekström, Husqvarna, 036-14 71 97, ingrid.ekstrom@husqvarnagroup.com eller 

Nicklas Bergqvist, PerPR, 08-400 255 16, nicklas@perpr.se.

Högupplösta bilder:

Bilder finns att ladda ner på www.husqvarna.com/press samt på www.perpr.se.

För frågor om koncernen kontakta Husqvarnas pressjour, 08-738 90 80, press@husqvarnagroup.com.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Husqvarnakoncernen är världens största tillverkare av utomhusprodukter som motorsågar, trimmers, gräsklippare och trädgårdstraktorer. De är även ledande i Europa när det gäller bevattningsprodukter och en av världens största tillverkare inom kaputrustning och diamantverktyg för byggnads- och stenindustrin. Husqvarna erbjuder produkter till både konsumenter och professionella och har en försäljning i över 100 länder. Nettoomsättningen uppgick 2010 till 32 miljarder kronor och det genomsnittliga antalet anställda var 15 000.

Kontakter

Karolina Zenk

Karolina Zenk

Presskontakt Marketing Manager 070 664 70 59
Daniel Andersson

Daniel Andersson

Presskontakt Trade Marketing Manager PRO Husqvarna 072 855 13 76

Om Husqvarna

Husqvarna är ett varumärke inom Husqvarna Group som är marknadsledande på innovativa, högkvalitativa produkter och tjänster för park, skog och trädgård. Sedan starten 1689 har Husqvarna stort fokus på forskning och utveckling, och är en pionjär när det gäller robotgräsklippare och motorsågar. Idag består produktportföljen av nästa generations robotgräsklippare, åkgräsklippare, motorsågar och trimmers för både proffs och privatkunder. Hållbart värdeskapande, innovation och digitalisering fortsätter att vara viktiga delar i resan framåt. Husqvarnas produkter säljs i över 100 länder.

Husqvarna Group, som också inkluderar Gardena och Husqvarna Construction, har 13 800 anställda globalt. Nettoomsättningen 2023 uppgick till 53,3 miljarder kronor.

Husqvarna Sverige
Drottninggatan 2
561 82 HUSKVARNA
Sweden