Pressmeddelande -

If och Dagens Opinion lanserar trygghetspaket för politiker

Höstens val innebär att tusentals svenska politiker riskerar att förlora sina jobb. Därför lanserar If och Dagens Opinion ett trygghetspaket för politiker som säkrar inkomsten och karriären för de folkvalda även om det går dåligt i valet. Priset på försäkringen är individuellt och sätts utifrån aktuella opinionssiffror.

I september är det val till både Riksdagen och Sveriges alla kommuner. Tusentals politiker riskerar att förlora sina jobb efter valet. Därför lanserar If och Dagens Opinion ett helt nytt trygghetspaket. I paketet ingår en helt ny politikerförsäkring utvecklad av If..

- Politiker är en väldigt utsatt grupp med låg anställningstrygghet. Genom vår försäkring bidrar vi till att valet blir mindre ångestladdat, säger Katarina Mohlin, kommunikationsdirektör på If.

Genom försäkringen garanterar Ifs inkomstersättning att en arbetslös politiker tillsammans med a-kassan kan få upp till 90 procent av sin tidigare lön efter skatt vid en valförlust. Som tillägg går det även att få en mötesförsäkring – där möteskallelser, dagordningar och tjocka utredningar skickas ut med jämna mellanrum för att perioden av arbetslöshet ska kännas mindre tom.

- Premien på försäkringen kommer att sättas utifrån aktuella opinionssiffror. Företrädare för partier som vid tidpunkten för tecknandet av försäkringen ligger under förra valets resultat får ett högre pris, medan partier som ser ut att gå bättre får ett lägre pris - helt beroende på formkurvan i opinionen, säger Katarina Mohlin.

I paketet ingår även en gratis prenumeration på Dagens Opinions prenumererade veckomagasin Veckans Brief för politikerna som tappar sina stolar efter valt.

- Vi vet att det kan vara traumatiskt att hitta ett liv utanför politiken, och då känner vi att vi gärna bidrar till att hålla drabbade politiker uppdaterade i väntan på nya uppdrag. I Veckans Brief kan de läsa allt om alla spännande lobbybyråer de kan söka jobb på. 

För ytterligare information: Daniel Claesson, Pressansvarig If Sverige. Mobil: 076-634 59 19 E-post: daniel.claesson@if.se


Ämnen

  • Val

Kategorier

  • försäkring
  • politiker

Försäkringsbolaget If är Nordens ledande skadeförsäkringsbolag med cirka 3,6 miljoner kunder i Norden och Baltikum. Ifs premieinkomst uppgick år 2012 till drygt 40 miljarder svenska kronor och antalet anställda är 6 800. If ingår i finanskoncernen Sampo Plc. If erbjuder bland annat bilförsäkring, hemförsäkring, företagsförsäkringar och personförsäkring.

Kontakter

Osvald Wiklander

Presskontakt vik. pressansvarig +46 73 386 60 56

Caroline Starck

Presskontakt Informationschef 070-628 23 63

Jessica Hjälmered

Presskontakt Pressansvarig 0768691082