Gå direkt till innehåll
Ny handske Worksafe Eco22  – nu kan en tuffing även vara mjuk

Pressmeddelande -

Ny handske Worksafe Eco22 – nu kan en tuffing även vara mjuk

Nu lanserar Procurator handsken Worksafe Eco22 – en traditionell arbetshandske men med ny
teknik och funktion. Den löser många problem för den som arbetar i tuffa miljöer där handskarna dessutom ska tas av och på ofta. Särskilt för utomhusarbetande yrkesgrupper, är handskar ett ovärderligt hjälpmedel. Kraven är höga för att de ska fungera i tuffa arbetsmiljöer. Eco22 ser ut som en traditionell arbetshandske, men är förbättrad vad det gäller både material, funktion och design.

– Vi har kombinerat det bästa av gammal tradition och ny teknik, förklarar produktchef Per Stoltz.

När man tar vara på fördelarna hos klassiska arbetshandskar med krage och samtidigt utvecklar
dem med nya högteknologiska material, får man en Worksafe Eco-handske. Materialet är ett syntetiskt läder vilket gör att handsken både andas och är mjuk. Hi-Viz och reflex på ovanhanden och kragen, gör att den syns bra där det behövs. Att använda syntetiskt läder har många fördelar. Förutom att det är en mer miljövänlig framställningsprocess jämfört med att garva skinn, är handsken
också lätt att tvätta, vilket gör att man kan ha dem längre.

– Förutom det praktiska materialet, har vi redan fått positiva kommentarer för den förbättrade passformen, fortsätter Per Stoltz. Vanligtvis tillverkas den här sortens handske i två storlekar vilket innebär sämre passform då de blir svåra att arbeta med, eftersom de ofta är för stora. Vi har därför valt att tillverka Eco22 i fyra olika storlekar, för att ge dem så bra passform som möjligt och
samtidigt vara smidiga att ta av och på.

Eco22 passar för alla slags montage-, byggnads- och transportarbeten. Med andra ord en handske för lite tuffare tag.


Ämnen

Kategorier


Procurator har ett av Nordens bredaste sortiment av produkter som behövs varje arbetsdag. För att underlätta för våra kunder har vi delat in våra produkter i fyra olika grupper. Inom varje produktområde – kläder & skydd, hygien & städ, emballage & kontor och restaurang & servering hittar du ledande varumärken inklusive våra egna. I vår webbutik hittar du över 30.000 artiklar. 

Procurators kunskap och erfarenhet visar vägen mot målet. Med stöd av vårt omfattande sortiment och metodiska arbetssätt, The Procurator ProcessTM, har vi rätt verktyg för att kunna erbjuda våra kunder effektiva lösningar på vardagens problem. Vi har hjälpt många ledande företag över hela Norden så vi vågar påstå att vi har varit med förr och att det märks. Procurator omsätter ca 1 miljard SEK i Sverige.  

Du når oss lättast via vår kundservice, besök någon av våra 17 butiker från Malmö i söder till Luleå i norr eller titta in i vår webbutik. Utöver Sverige finns vi i de övriga nordiska länderna samt Polen. Läs mer om oss på www.procurator.net

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.