Pressmeddelande -

Ett sätt att få upp ögonen på våra unga att teknik och industri är kul

TOOLS i region Väst stödjer projektet "Möjligheternas Värld" som är en arena där näringsliv och skola möts för att stärka AB Sverige inom industri och teknik.

Projektet drivs av Svenska Mässan i nära samarbete med bland annat Göteborgs Tekniska College (GTC). "Möjligheternas Värld" syftar till att visa unga människor att teknik är kul och att se möjligheterna med att arbeta med teknik och industri. Ett viktigt initativ i ledet att säkerställa industrins existens i framtiden.

Som en del i "Möjligheternas Värld" har en automationsfabriken i miniatyr byggts av elever i utbildningssyfte. Det är en riktigt fungerande bilfabrik fast i storlek 5x2 meter. Den innehåller allt från affärssystem till energiövervakning . Den är byggd av exjobbare från Chalmers och Mälardalens
Högskola, yrkesvuxenstudenter från Göteborgs Tekniska College samt gymnasister från GTG tillsammans med ett stort antal automationsföretag. Gymnasister från 6 olika skolor i landet har tillverkat komponenter till anläggningen. Fabriken är mobil och kommer att användas vid flera tillfällen. Nu senast under mässorna: ScanAutomatic & ProcessTeknik samt ScanPack under oktober 2012 i
Göteborg.

Tanken med att ställa ut anläggningen under mässorna är att med den senaste tekniken skapa en intresseväckande och unik produkt som varje besökare kan få med sig hem.

Se film från ScanAutomatic och möjligheternas Värld: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OlJMN-GAoo4

TOOLS Väst AB har, tillsammans med Gigant Arbetsplatsutrustning, sponsrat bygget med främst
arbetsplatsutrustning. Ett av TOOLS många sortimentsområden.

Relaterade länkar

Ämnen

  • Bygg, fastighet

Kategorier

  • automation
  • industri
  • mässa
  • Möjligheternas Värld
  • teknik

Regioner

  • Västra Götaland

Om TOOLS - www.tools.se

TOOLS är Nordens största återförsäljarkedja för verktyg och förnödenheter till industrin. Vi finns idag på närmare 200 orter i Sverige, Norge och Finland.

 

Kontakter

Niclas Ahlqvist

Presskontakt VD, TOOLS Sverige TOOLS Sverige AB +46 70-545 87 17